SASTANAK KARDINALA BOZANIĆA I GRADONAČELNIKA BANDIĆA

 

     Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se 21. svibnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim najbližim suradnicima u zgradi Gradskog poglavarstva. „Drago mi je da sam u zgradi u kojoj se nastoji služiti gradu i građanima. Ovim posjetom iskazujemo spremnost za suradnjom na dobrobit svih građana ovoga grada", izjavio je kardinal Bozanić nakon razgovora s gradonačelnikom Bandićem u Bijelom salonu i prethodne sjednice zajedničkog povjerenstva Grada i Zagrebačke nadbiskupije.

Tema razgovora i suradnje bila je briga o mladim obiteljima i obiteljima s više djece, točnije o problemu nedostatka dječjih vrtića u vezi s kojim je dogovoren zajednički projekt koji će se naći na lipanjskoj sjednica Povjerenstva. U sklopu suradnje na relaciji Grad – Kaptol, bilo je riječi i o zajedničkom projektu gradnje socijalnih stanova, prema načelu da Nadbiskupija osigura zemljište, a Grad gradnju stanova, što bi se moglo početi realizirati nakon izmjena GUP-a. Na susretu u Poglavarstvu razmatrana je i inicijativa o Hrvatskom katoličkom sveučilištu, još jednom projektu za mlade generacije, te o budućem dijecezanskome muzeju, u kojemu bi Kaptol izlagao svoje vrijedne umjetnine.

Zaželjevši dobrodošlicu kardinalu Bozaniću, gradonačelnik Bandić je također istaknuo dobru suradnju Grada i Nadbiskupije, te najavio potporu u obilježavanju desete obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca, u rujnu ove godine, kada će Zagreb pohoditi državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone koji će predvoditi središnje misno slavlje. Tako je istoga dana na sjednici Poglavarstva donesen Zaključak o podmirivanju troškova lijevanja i transporta skulpture Majke Terezije, djela akademika Tome Serafimovskog koji je jednu skulpturu darovao Vatikanu, a drugu Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Na kraju susreta gradonačelnik je visokome gostu darovao ulje na platnu s likom kardinala Alojzija Stepinca, a kardinal je svim članovima Poglavarstva u znak sjećanja na prvi susret u zgradi Gradske uprave darovao svoju knjigu Istina u ljubavi, navodi se u izvješću objavljenom na službenim stranicama grada.

IKA