IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI 2009.

 

     Odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Zagrebačkoj nadbiskupiji dolazi do sljedećih personalnih promjena:
U središnjim ustanovama: pomoćni biskup Valentin Pozaić imenovan je delegiranim predsjednikom Ekonomskoga vijeća Zagrebačke nadbiskupije, a te službe razriješen je biskupski vikar dr. Tomislav Markić. Juraj Jerneić, upravitelj Svećeničkog doma, imenovan je ravnateljem Papinskih misijskih djela i nadbiskupskim delegatom za misije, a te službe razriješen je Antun Vukmanić. Mr. Dubravko Škrlin Hren, povjerenik za duhovna zvanja, razriješen je službe privremenog upravitelja župe sv. Margarete u Dubravi i imenovan prefektom u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, a te službe razriješen je Zlatko Pavetić.
Mladomisnik Anđelo Maly upućen je na daljnji studij biblijske teologije u Jeruzalem i Rim. Kanonik mons. Matija Stepinac razriješen je službe upravitelja župe sv. Petra apostola u Zagrebu.
U mirovinu odlaze dosadašnji župnici: Stjepan Bakran u Svetoj Klari, Mijo Pavlaković u župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu - bolnici Milosrdnih sestara, Dragutin Komorčec u župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu.
Ivan Žnidarec razriješen je župničke službe u župi sv. Margarete u Dubravi i upućen na bolovanje i oporavak, te je Josip Vavrik, zbog zdravstvenih razloga, razriješen župničke službe u župi Presvetog Trojstva u Zagrebu - Prečko i upućen na liječenje i oporavak.
Biskupski vikar dr. Tomislav Markić razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u Zagrebu - Dugave i imenovan župnikom u župi BDM Kraljice mira u Granešinskim Novakima.

Premješteni su župnici u istom svojstvu: Ivica Berdik iz Martinske Vesi u župu sv. Stjepana Prvomučenika u Zagrebu - Botinec, Ivan Filipčić iz župe sv. Josipa u Zagrebu - Trešnjevka u župu Dobrog Pastira u Zagrebu - Brestje, Josip Golubić iz župe sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu - Utrina i župe Uskrsnuća Isusova u Zagrebu - Zapruđe-Središće u župu sv. Petra apostola u Zagrebu, Ivan Jakopović iz Resnika u Ivanju Reku, Mladen Kožina iz župe sv. Stjepana prvomučenika u Zagrebu - Botinec u župu Presvetog Srca Isusova u Zagrebu - bolnica Milosrdnih sestara, Branko Picek iz župe Dobrog Pastira u Zagrebu - Brestje u župu sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu, Marijan Piskač iz Mihovljana u Zagreb - Resnik. Mr. Antun Vukmanić iz župe sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu u župu sv. Josipa u Zagrebu - Trešnjevka. Stjepan Rožanković, župnik u Jastrebarskom, razriješen je službe upravitelja župe u Plešivici.

Upravitelji župa premješteni na službu župnika: Darko Pužin iz župe u Granešinskim Novakima u Svetu Klaru, Stjepan Soviček iz Osekova u župu sv. Margarete u Dubravi, Konrad Žižek iz Domaslovca u župu sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu - Utrina i u župu Uskrsnuća Isusova u Zagrebu - Zapruđe-Središće.
Zlatko Pavetić razriješen je službe prefekta u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu i dodijeljen župi BDM Žalosne u Zagrebu - Špansko sa zadaćom da pripremi potrebno za osnutak nove župe u Španskom.

Premješteni upravitelji župa u istom svojstvu: Željko Ivan Bakšić iz Bosiljeva u župu Presvetog Trojstva u Zagrebu - Prečko, Darko Banfić iz župa Žažina, Mala Gorica i Stari Farkašić u župe Rude i Plešivica, Dražen Hladuvka iz župe u Tomašici (gdje je bio i župni vikar za filijalu Garešnički Brestovac) u župu Kalnik, Drago Kozić iz župa u Samarici i Gornjem Mikloušu u Martinsku Ves, Željko Lovrić iz župe u Zajezdi u župu sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu, Zvonimir Rogina iz Barilovičkog Cerovca u župe Samarica i Gornji Miklouš, Mladen Vidak iz Kalnika u župe Žažina, Mala Gorica i Stari Farkašić.
Sa službe župnih vikara na službe upravitelja župe premješteni su: Mirko Brlić iz župe sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu - Utrina i župe Uskrsnuća Isusova u Zagrebu - Zapruđe-Središće u Bosiljevo, Ivan Cestar iz župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada) u Domaslovec, Željko Horvat iz Jastrebarskog u Zajezdu. Anđelko Horvatić iz Zagreba - Prečkog u Barilovićki Cerovac, Miroslav Lesičar iz Vukovine u Tomašicu te je imenovan i župnim vikarom za filijalu Garešnički Brestovac, Nedjeljko Pišković iz Kutine i Kutinske Slatine u Osekovo, Domagoj Vuletić iz župe sv. Nikole Tavelića u Zagrebu - Kustošija u Mihovljan.

Dosadašnji župni vikari premješteni u istom svojstvu su: Tomislav Kralj iz župe sv. Josipa u Zagrebu - Trešnjevka u župu sv. Pavla apostola u Zagrebu - Retkovec, Borna Puškarić iz župe sv. Leopolda Mandića u Zagrebu - Ljubljanica-Voltino i župe Blagovijesti - Navještenja Gospodinova u Zagrebu - Vrbani u župu sv. Nikole Tavelića u Zagrebu - Kustošija, Dominik Pleše iz župe sv. Petra u Zagrebu u Jastrebarsko, Miroslav Markić imenovan je župnim vikarom u župi BDM Kraljice mira u Granešinskim Novakima, Ivica Tomak imenovan je župnim vikarom u Vrbovcu, a Saša Jozić župnim vikarom u Kutini i Kutinskoj Slatini.

Mladomisnici imenovani na službu župnih vikara: Ante Barišić u Vukovinu, Krunoslav Brunović u župu sv. Terezije Avilske u Bjelovar, Branimir Budinski u Zagreb - Utrinu i Zapruđe-Središće, Anđelko Katanec u župu Presvetog Trojstva u Zagrebu - Prečko, Tomislav Škender u župu sv. Petra apostola u Zagrebu, Ivan Valentić u župu sv. Leopolda Mandića u Zagrebu - Ljubljanica-Voltino i u župu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova u Zagrebu - Vrbani, te Marko Vuković u župu sv. Josipa u Zagrebu - Trešnjevka.
Od redovničkih svećenika župnicima su imenovani Miroslav Barun, TOR, u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu - Ksaver, Petar Džida, OFMConv., razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu - Sveti Duh i imenovan župnikom u župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu - Bijenik.
Župničke službe razriješeni su svećenici redovnici: Božo Grbeš, SDB, u župi Rude, Ivo Martinović, u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu - Ksaver. Ivan Miškić, OFMConv., u župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu - Bijenik. Mladen Pejić, TOR, razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu - Ksaver.
Mr. Zvonko Džankić, OP, imenovan je kapelanom za studente u Kampusu "Borongaj" u Zagrebu.
Redovnički mladomisnici imenovani na službu župnog vikara su: Damir Kočiš, DI, u župu Presvetog Srca Isusova u Zagrebu i Sebastian Šujević, DI, u župu Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu - Jordanovac.
Za đakonsko pastoralno služenje određeni su đakoni: Darko Bručić Pavuk u župu sv. Lovre mučenika u Petrinji, Vladimir Drnetić u župu Navještenja BDM u Velikoj Gorici, Mato Malekinušić u katedralu i u župu sv. Blaža u Zagrebu, Marko Princ u župu Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, i Branko Risek u župu Uznesenja BDM u Mariji Bistrici.

IKA