"OŠTRO ODBACUJEM DA SAM IKADA VRIJEĐAO PREDSJEDNIKA"

- demanti glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića

 

     Budući da su brojni mediji proizvoljnim i neutemeljenim interpretacijama dezinformirali javnost o pisanju glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića, donosimo urednikove demantije poslane pojedinim uredništvima dnevnih listova i televizija.

Večernji list

U Večernjem listu od 13. kolovoza na 2. stranici objavljen je tekst kojim se dezinformiraju čitatelji u vezi mojega pisanja u Glasu Koncila. Ograđujem se od interpretacije da sam pišući na temu kakvoga predsjednika trebamo ičim aludirao na sadašnjega predsjednika - kako mi se u tom tekstu podmeće. Potpuno je neistinita tvrdnja u tom tekstu Večernjeg lista: "Glas Koncila proglasio je predsjednika države bolesnom i psihički neuravnoteženom osobom". Također je u tom tekstu potpuno neistinita tvrdnja da je Glas Koncila predsjednika prozvao veleizdajnikom – jer ni jedno ni drugo nikada u Glasu Koncila nije napisano. Ne želim ulaziti u nagađanja zašto se meni i Glasu Koncila na taj način podmeće, ali sam uvjeren da čitatelji imaju pravo na istinitu informaciju.

Slobodna Dalmacija

U Slobodnoj Dalmaciji od 13. kolovoza na 6. stranici objavljen je tekst s nadnaslovom "Ivan Miklenić u komentaru raspirio vatru sukoba s hrvatskim predsjednikom" i s naslovom "Za Glas Koncila Mesić je psihički neuravnotežen" kojim se dezinformiraju čitatelji u vezi mojega pisanja u Glasu Koncila. Ograđujem se od interpretacije da sam pišući na temu kakvoga predsjednika trebamo ičim aludirao na sadašnjega predsjednika - kako mi se osobito nadnaslovom i naslovom podmeće. Da sam želio sudjelovati u verbalnom sukobu s predsjednikom nudila mi je mogućnost i Slobodna Dalmacija upravo po autorici toga teksta, no nisam želio prihvatiti izmišljeni sukob ni u kojem mediju pa ni u crkvenima, uključujući i list koji uređujem. Oštro se ograđujem od neistine u tom tekstu da sam predsjednika nazvao veleizdajnikom jer to nikada ni u kojem komentaru Glasa Koncila nije napisano. Vjerujem da čitatelji zaslužuju istinu pa očekujem objavu ovog demantija.

Jutarnji list

U Jutarnjem listu od 13. kolovoza na 5. stranici objavljen je tekst s nadnaslovom "Zaoštravanje sukoba: Glavni urednik Glasa Koncila u najnovijoj kolumni nastavio s vrijeđanjem predsjednika države" kojim se dezinformiraju čitatelji u vezi mojega pisanja u Glasu Koncila. Ograđujem se od interpretacije da sam pišući na temu kakvoga predsjednika trebamo ičim aludirao na sadašnjega predsjednika - kako mi se u tom tekstu podmeće. Oštro odbacujem da sam ikada vrijeđao predsjednika. Također je u tom tekstu potpuno neistinita tvrdnja da sam predsjednika prozvao veleizdajnikom - jer nikada i nigdje, pa ni u Glasu Koncila, to nisam napisao. Uvjeren sam da čitatelji zaslužuju istinu pa očekujem objavu ovog demantija.

Novi list

U Novom listu od 13. kolovoza na 3. stranici objavljen je tekst s nadnaslovom "Glavni urednik Glasa Koncila odgovorio šefu države, sugerirajući kakve bi vrline trebao imati njegov nasljednik" kojim se dezinformiraju čitatelji u vezi mojega pisanja u Glasu Koncila. Ograđujem se od interpretacije da sam pišući na temu kakvoga predsjednika trebamo ičim aludirao na sadašnjega predsjednika i da sam tim svojim pisanjem odgovorio predsjedniku - kako mi se u tom tekstu podmeće. Oštro odbacujem neistinu, koja mi se u tom tekstu pripisuje, da sam predsjednika prozvao veleizdajnikom - jer nikada i nigdje, pa ni u Glasu Koncila, to nisam napisao.

HTV, Nova TV i RTL

U više informativnih emisija objavljen je istrgnuti citatat iz mojega teksta u Glasu Koncila i tako interpretiran da su gledatelji dezinformirani. Ograđujem se od interpretacije da sam pišući na temu kakvoga predsjednika trebamo ičim aludirao na sadašnjega predsjednika. Također oštro odbacujem tvrdnju koja je više puta ponovljena da sam predsjednika nazvao veleizdajnikom - jer je činjenica da to nikada i nigdje nisam napisao.

13.8.2009.

 

GLAS KONCILA