SLJEDEĆI SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VUKOVARU 2017.

 

     Pred sam kraj euharistijskog slavlja u gruškoj luci predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zahvalio je svim i sudionicima i organizatorima susreta, izrazivši im iskrene čestitke i pohvale.
Zatim je objavio da je mjesto održavanja jubilarnoga desetoga Susreta hrvatske katoličke mladeži godine 2017. Vukovar, što su mladi pozdravili dugotrajnim pljeskom, a đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić izjavio je: "Dobro došli u Đakovačko-osječku nadbiskupiju. Dobro došli u Vukovar".

Mladi Dubrovačke biskupije predali su križ SHKM-a mladima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji su tim simboličnim činom preuzeli organizaciju i pripremu toga velikog događaja za mlade cijele naše domovine.

Susret hrvatske katoličke mladeži održava se svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Devetom po redu SHKM u Dubrovniku prethodili su Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.) i Sisku (2012.). U Vukovaru će se iznimno održati nakon tri godine, zbog Svjetskog susreta mladih u Krakovu 2016.

IKA