VIS BEN HUR POBJEDNIK USKRS-FESTA 2008.

 

     »Isuse dođi« sastava Ben Hur pobjednička je pjesma 27. po redu najstarijeg festivala popularne duhovne glazbe »Uskrs-festa«, koji je u nedjelju održan u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Na festivalu, koji je organizirao Ured HBK za mlade i Hrvatski katolički radio, izvedeno je dvadeset skladaba koje je stručni žiri odabrao između njih 68 pristiglih na natječaj.

Pored pobjedničke nagrade, ocjenjivački sud je dodijelio drugu nagradu pjesmi »Isus šalje nadu« Katje Budimčić, a treću »Sa svjetlom u duši« vokalno-instrumentalnog sastava »Proroci«.

Pjesma »Moj put« grupe »Navjestitelji« dobila je nagradu Glasa Koncila za najbolji tekst, nagrada po odabiru samih izvođača pripala je Ben Huru, a nagrada slušatelja HKR-a pripala je »Laudantesu« i »The Messengersima« s pjesmom »Oče naš«.

Za 40 godina pjevanja Bogu dodijeljeno je priznanje fra Šimunu Šiti Ćoriću koji je svoj put započeo 1968. godine predvodivši pjevanje po pučkim misijama diljem Hercegovine. Na ovogodišnjem Uskrs-festu nastupilo je osam debitanata i tri grupe koje ne dolaze iz Hrvatske: Marija Matić iz Švicarske, VIS Proroci iz Subotice i FRAMA Široki Brijeg.

Među visokim uzvanicima na festivalu bili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, generalni tajnik HBK-a Vjekoslav Huzjak te savjetnik gradonačelnika Grada Zagreba Stipe Zeba.

Mons . Srakić je prigodom dodjeljivanja prve nagrade rekao da održavanjem »Uskrs-festa« mladi ljudi pokazuju da i oni čine dio sadašnjosti i uvijek ispočetka zapaljuju iskru radosti u srcima ljudi.

U revijalnom dijelu festivala predstavljen je peti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Varaždinu 26. i 27. travnja 2008, a na kojem se očekuje 20.000 mladih i svi hrvatski biskupi.

Glas Koncila