PORUKA SUDIONIKA SHKM-A PAPI FRANJI

 

     Na svečanom slavlju u Dubrovniku volonterka SHKM-a Andrea Džakula pročitala je zahvalu mladih Svetom Ocu.

Dragi papa Franjo, mi, mladi hrvatski katolici, okupljeni smo pod geslom "Na slobodu pozvani" oko svoga biskupa, svećenika, vjeroučitelja i vjeroučiteljica na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, gradu ljepote, slobode i tisućljetne uljudbene baštine. Ovim okupljanjem želimo posvjedočiti svoju vjeru u uskrsloga Krista, slobodni od svega što nas odvlači od njega i njegove Radosne vijesti i spremnosti biti svjedocima njegove beskrajne ljubavi.
S ovoga povijesnog mjesta u Gruškoj luci zahvaljujemo Vam za Vaš blagoslov i očinske riječi koje ostaju upisane u našim srcima kao trajni putokaz hoda za Kristom i s Kristom koji nam jedini nudi pravu i istinitu slobodu. Zahvaljujemo Vam i za dar dvojice novih svetaca, novih uzora, pape Ivana XXIII. "Dobroga Pape" i pape Ivana Pavla II. velikog oca i prijatelja nas mladih i našega hrvatskog naroda, počasnoga građanina grada Dubrovnika, koji je upravo na ovome mjestu prije 11 godina slavio euharistijsko slavlje i na čast oltara uzdigao redovnicu bl. Mariju Propetog Isusa Petković.
Ponovno Vam obećajemo svoje molitve i otvorenost svoga srca za prihvaćanje Vaših riječi i poticaja u nasljedovanju Isusa Krista, služeći onima najudaljenijima i najpotrebitijima Krista i njegove ljubavi. Sveti Oče, blagoslovite nas mlade, našu domovinu i naš hrvatski narod. Mladi hrvatski katolici.

IKA