KARDINAL BOZANIĆ IMENOVAO S. JELENU LONČAR RAVNATELJICOM CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

 

     Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, dekretom od 16. siječnja 2008. godine, imenovao je s. Jelenu Lončar ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, dosadašnju v.d. ravnateljicu. Službu ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar preuzet će u petak 1. veljače, ističe se u priopćenju Ureda Zagrebačke nadbiskupije za odnose s javnošću 29. siječnja.

S. Jelena Lončar rođena je u Splitu 1976. od majke Ane i oca Nediljka. Članica je Školskih sestara franjevki Splitske provincije. Prve redovničke zavjete položila je u Lovretu 1997. godine. Iste godine odlazi u redovničku zajednicu na Jordanovcu u Zagrebu gdje radi u dječjem vrtiću "Jordanovac".

Na Studijskom centru socijalnog rada u Zagrebu diplomirala je 2003. godine, stekavši zvanje diplomiranog socijalnog radnika. Te godine odlazi u Zadar, gdje u župi Ploče radi kao pastoralna suradnica. Godine 2004. diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu stekavši zvanje diplomiranog teologa. Iste godine počinje raditi kao socijalni radnik – vježbenik u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i to u Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici. U kolovozu 2005. godine postaje članicom Povjerenstva za kanonsku vizitaciju u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije predvođenu pomoćnim zagrebačkim biskupom Valentinom Pozaićem.

Članom županijskog tima za podršku udomiteljstvu pri Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi postaje potkraj 2006. godine.

Nakon završetka Kanonske vizitacije u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije u travnju 2006. preuzela je dužnost voditelja sektora socijalne skrbi, a u mjesecu studenome zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je s. Jelenu Lončar vršiteljicom dužnosti ravnatelja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

IKA