Hrvatskom saboru predano 749.316 potpisa za referendum

 

Svi smo ujedinjeni oko jednog cilja: da osiguramo da u Republici Hrvatskoj svi građani na najdemokratskiji mogući način imaju priliku reći kako žele urediti ovo društvo.

Ovo je pitanje koje je svima nama jako važno – to je pitanje braka, obitelji i posvajanja djece“, poručila je Željka Markić ispred Građanske inicijative „U ime obitelji“ okupljenim volonterima na Trgu sv. Marka u Zagrebu uoči predaje 749.316 potpisa građana Hrvatskom saboru, a kojima se traži da se raspiše referendum s pitanjem „Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak zajednica žene i muškarca?“.

„Svi koraci koje smo poduzeli nisu usmjereni protiv nikoga, svi u Hrvatskoj imaju sva ljudska prava, svima nam je važno da ona budu poštivana, a nama je važno da mi, također kao građani ove zemlje, u demokratskim okolnostima možemo reći kako želimo da Hrvatska bude uređena o važnim pitanjima“, naglasila je Markić.

Na Trgu se okupilo gotovo tisuću volontera koji su vrijedno prikupljali potpise od 12. do 26. svibnja ove godine, a pritom su mnogi doživjeli i napade.

„Naša je namjera proširiti demokratski prostor, vi ste svi omogućili da se to dogodi. Podnijeli ste napade, šikaniranja, omalovažavanja, fizičke napade, napade u nekim medijima. Sve smo mi to zajedno izdržali zato što nam je stalo da u Hrvatskoj vlada red, mir, poštivanje zakona, Ustava i demokracije“, poručila im je Markić na što su joj odgovorili gromoglasnim pljeskom.

Sve okupljene pozdravio je i Lino Zonjić ,član Organizacijskog odbora inicijative „U ime obitelji“.

„Ovdje smo iz samo jednog razloga - zato što je to željelo 749.316 građana. Hvala vam za vaš trud i vaše vrijeme, što ste omogućili svim građanima Republike Hrvatske da na jedan demokratski način izraze svoje mišljenje o ovom važnom pitanju.“ Prije ulaska u zgradu Sabora, simbolično je pušten par bijelih golubova.

„I ovog goluba i ovu golubicu trebalo je malo pogurnuti... Svi vi prihvatili ste ovaj poticaj na djelovanje u inicijativi U ime obitelji i još jednom vam hvala“, poručila je Markić

(Laudato.hr)