Malonogometna ekipa

 

"KRIŽARI" NASTAVLJAJU S USPJESIMA U 2010.

 

     Na ovogodišnjem Uskrs kupu koji je održan 17. i 18. travnja na terenima u Kušlanovoj ulici, nastupile su ekipe krizmanika i seniora te uspješno nastavile 2010. godinu.
 
«Mali Križari» su u konkurenciji 9 ekipa uvjerljivo osvojili prvo mjesto. Opravdali su ulogu favorita i pobijedili svoje vršnjake iz župa Marije Pomoćnice i Sv. Jeronima, te u finalnoj skupini ekipe Sv. Mirka i Sv. Petra . Tu nije bio kraj osvojenim priznanjima jer su i sve pojedinačne nagrade pripale našim dečkima: za najboljeg golmana proglašen je Filip Zeba, za najboljeg igrača Robert Janjiš i za najboljeg strijelca Dragan Juranović.
   
Pobjednička ekipa igrala je u sastavu: Filip Zeba (golman), Josip Juranović, Robert Janjiš, Tomislav Ćibarić, Dragan Juranović, Anton Ćibarić, Renato Ćibarić, Matej Jolić, Oliver Karadakić, Ante Antić, Mateo Gučić i Ivan Laškarin, a vodio ih je Mario Gečević.
 

U seniorskom turniru nastupilo je 20 ekipa, a «veliki Križari» bili su malo manje uspješni od krizmanika i osvojili su 3. mjesto. Počelo je očekivanim pobjedama u skupini protiv ekipa KND (Katolici na djelu) i župe bl. Alojzija Stepinca – Savica. U 1/4 završnici su na penale pobijeđeni naši dugogodišnji sportski suparnici iz župe sv. Marka Križevčanina, dok je u polufinalu bolja bila ekipa sv. Barbare, prošlogodišnji osvajači Uskrs kupa. Iako razočarani porazom, pronađena je snaga i motivacija pa je 3. mjesto osvojeno pobjedom u utakmici s susjedima iz Remeta, Advocata Croatiae.

 
klikni za veću sliku
Seniorsku ekipu u sastavu: Mario Gečević (golman), Josip Gečević, Marijan Pavić, Ivan Müller, Božidar Karamatić, Mario Ćibarić, Cirilo Palić, Anton Gaši, Silvestar Karamatić, Vjeran Magjarević, Krešimir Rogić, Mario Smoljak, Bože Pavić i Krunoslav Smoljak, vodio je Albert Gečević.
 
No, puno važnije od ovih sportskih uspjeha, bilo je druženje i zajedništvo malih i velikih nogometaša i njihovih navijača , koje je, puna dva dana i po suncu i po kiši, pokazano uz šator, roštilj i pjesmu, zaštitni znak naše župe na ovom turniru.
 

U tom duhu, odigrana je utakmica između «mladih» i «starih», no zbog nekih dvojbenih odluka suca :-) i primjedbi koje su, kako to već obično biva, poraženi imali, rezultat će ostati poznat samo sudionicima i svjedocima ove utakmice.

Na kraju, treba reći i ovo: u natjecanju KMNL – Alojzije Stepinac, ekipa krizmanika uvjerljivo je osvojila prvo mjesto, dok su seniori trenutno vodeći (do kraja su ostale još 4 utakmice) s bodom prednosti ispred ekipe sv. Josipa. Sretno u nadolazećim utakmicama!

 

 

 

 

ARHIVA