Malonogometna ekipa

 

USPJEŠAN POČETAK 2010.

 

     Kao što smo najavili u zadnjem broju župnog lista, nastavljamo s dobrim vijestima i uspjesima naših nogometaša.

Prvih dana nove 2010. godine u dvorani OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu održan je 1. Božićni kup na kojem je nastupilo 12 seniorskih i 6 ekipa krizmanika. Naravno, nismo propustili priliku nastupiti na ovom natjecanju, a kako mi vrlo rijetko samo nastupamo, osvojili smo druga mjesta u obje konkurencije.

A sada nekoliko riječi o odigranim utakmicama na kojima su ekipe naše župe bile praćene i malom, ali odabranom skupinom navijača.

Turnir je počeo u subotu 2.1. u jutarnjim satima, a nakon početnog poraza protiv župe Blagovijesti – Navještenja Gospodinovog s Vrbana, seniori su bili uvjerljivi i sigurni protiv župe sv. Marka Križevčanina u skupini, te u 1/4 završnici protiv župe sv. Blaža. U nedjelju je na rasporedu bila završnica gdje smo nastavili pobjedom u polufinalu protiv župe Bezgrešnog Srca Marijinog s Jordanovca. U finalu su suparnici bili naši poznanici i dužnici iz skupine, župa s Vrbana. U zanimljivoj, dobroj i do kraja neizvjesnoj utakmici, ovoga puta bolji, spretniji i sretniji sa 2:1 pobijedili su Vrbani i postali osvajači 1. Božićnog kupa. No, zadovoljni osvojenim 2. mjestom, nadamo se uzvratiti im za ovaj poraz na proljeće u ligi.

 

Krizmanici su natjecanje započeli u subotu poslije podne, te su odmah pokazali svu raskoš svog talenta, i dvjema pobjedama u skupini protiv župa sv. Petra i Marije Pomoćnice izborili nedjeljno polufinale. U nedjelju su dečki nastavili kako su dan prije i započeli: sigurno, uvjerljivo i efikasno te pobijedili župu sv. Mirka i izborili nastup u finalu. U finalnoj utakmici su,

. krizmanici

oslabljeni neigranjem nekih igrača, nakon junačke borbe, ipak izgubili od, tada, bolje župe sv. Petra. Nakon osvojenog 2. mjesta na Uskrs kupu ponovili su uspjeh i na Božićnom kupu. Bravo! Nema straha za budućnost naše župne malonogometne ekipe.

Na kraju, nakon odigranih utakmica, sudionici turnira svoj nastup završili su sudjelovanjem na sv. Misi u župi sv. Blaža nakon koje je održan prigodni domjenak i dodjela nagrada.

Seniorska ekipa pod, standardno dobrim i vicevima obogaćenim, vodstvom Alberta Gečevića nastupila je u sastavu: Mario Gečević (golman), Josip Gečević, Marijan Pavić, Silvestar Karamatić, Krunoslav Smoljak, Božidar Karamatić, Ivan Müller, Cirilo Palić, Antun Gaši i Mario Ćibarić.

Ekipu krizmanika, sigurnom rukom i jakim glasom, vodio je Mario Gečević, a igrali su: Nikola Glasnović (golman), Matej Jolić, Robert Janjiš, Anton Ćibarić, Tomislav Ćibarić, Renato Ćibarić, Josip Juranović, Dragan Juranović, Ivan Marijanović, Mihael Kelemen, Ante Antić, Fran Golubić, Josip Mužić i Oliver Karadakić.

Nova 2010. godina započela je uspješno, osvajanjem dvostrukog drugog mjesta na 1. Božićnom kupu, a nadamo se da će obje ekipe u proljetnom nastavku natjecanja u KMNL biti još uspješnije. Naime, nakon završenog jesenskog dijela, seniori su drugi sa bodom zaostatka za vodećim, dok su krizmanici uvjerljivo prvi.

 

ARHIVA