Malonogometna ekipa

 

ZAVRŠNICA KMNL 2011. U SPLITU: MALONOGOMETNA EKIPA ŽUPE BL. PAPE IVANA XXIII. OSVOJILA 4. MJESTO

 

Subota: Jutarnjom pobjedom protiv predstavnika Dubrovačke biskupije osigurana je borba za medalje. Protivnik u polufinalu bila je ekipa Gospe od Otoka iz Solina, domaćini i prošlogodišnji prvaci. U neizvjesnoj utakmici pobijedili su domaćini, a "Križarima" je ostala borba za treće mjesto s predstavnicima Osječko-srijemske nadbiskupije. Utakmica u kojoj je ekipa naše župe dominirala i igrala, a suparnici su zabijali golove, nije završila kako smo se nadali.

Ipak, ovo je veliki uspjeh naše ekipe koja je igrom, ali prvenstveno ponašanjem, dostojno predstavila našu župu i Zagrebačku nadbiskupiju.

No, ne vraćamo se praznih ruku: Osvojeno je 4. mjesto i Mario Ćibarić je osvojio naslov najboljeg strijelca.

I šećer na kraju: Osvojen je trofej za FAIR PLAY ekipu, naslov koji je u Katoličkoj malonogometnoj ligi uvijek bio najvažniji.

BRAVO!!!

 

U petak, 10.6. na rasporedu su bile utakmice u skupini i borba za plasman u 1/4 finale. Ekipa naše župe pobijedila je predstavnika Vrhbosanske i Mostarsko-duvanjske biskupije te odigrala neodlučeno s predstavnikom Splitsko - makarske biskupije i u subotu kreće u borbu za medalje.
 

OTVORENA  PROGRAM ZAVRŠNICE KMNL U SPLITU (IKA)

Ovogodišnja nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održava se od 9. do 11. lipnja u Splitu i Solinu. Na završnici sudjeluje oko 250 mladih iz petnaest ekipa, od toga je dvanaest ekipa biskupijskih liga iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine te jedna ekipa iz Kotorske biskupije.
Program završnice započeo je u četvrtak 9. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu spektakularnim programom otvaranja koji su priredili mladi iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije okupljeni u organizaciju "Hrvatsko nadzemlje". U svom stilu priredili su bogat multimedijalni program, nekoliko kratkih humorističnih filmića koji su bili u službi predstavljanja ekipa i same lige, a što su nazočni pozdravili velikim pljeskom. Riječi dobrodošlice uputio je mr. don Jenko Bulić, predstojnik Ureda za mlade, istaknuvši da se završnica održava u ozračju svjetlosti i bjeline vazmenoga vremena, pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te 100. obljetnice splitskoga nogometnog kluba "Hajduk".
"U gradu ste vjere, duha, duhovnosti, kulture, sporta, mladosti, sadašnjosti i budućnosti. U Splitu nećete izgubiti i nećete biti poraženi jer već ste došli kao pobjednici", naglasio je mr. Bulić, poželjevši im da se u Splitu osjećaju kao kod kuće.
U istom je duhu mlade pozdravio i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić kazavši: "Draga mladeži, drago mi vas je vidjeti u našem i vašem Splitu. Produžetak je ovo divnoga susreta sa Svetim Ocem u Zagrebu prošloga vikenda. Nastavljamo slaviti to zajedništvo, zajedništvo u Kristu, zajedništvo vas mladih koji ćete biti smješteni kod naših obitelji. Nadam se da ćete se ugodno osjećati i radosno provesti ovo vrijeme u našoj mjesnoj Crkvi." Nadbiskup je čestitao svim sudionicima lige na požrtvovnosti i uloženom trudu, istaknuvši da će to zasigurno imati odjeka i na duhovnom planu svakoga pojedinca. "Ova Katolička malonogometna liga zahvaća cjelovitog čovjeka: njegovo tijelo, duh i dušu. Ona humanizira osobu, ekipu, župu, ali i cijelo naše društvo. Stoga, ako i ne pobijedite druge, želio bih da pobijedite sebe i da se vratite doma kao još bolji ljudi", poručio je nadbiskup Barišić te je mladima udijelio Božji blagoslov, zaželjevši im da ih u igri ali i cijelom životu vodi Duh Sveti i povezuje u zajedništvu s Kristom.
Uime Ureda za mlade HBK nazočne je pozdravila Ivana Čogelja. U tijeku programa, koji su vodili Marin Periš i Ana Jurkić, a koji je pjesmom uljepšao vokalno-instrumentalni sastav "Dominik" iz Splita, izvučeni su parovi koji će igrati podijeljeni u četiri skupine. Izvlačenje je nadgledala komisija predvođena Mladenom Jurićem, voditeljem KMNL "Ivan Pavao II."

U skupini A su: Splitsko-makarska nadbiskupija 1 (ekipa "Kman"), Zagrebačka nadbiskupija (Župa bl. Ivan XXIII., Vrhbosanska nadbiskupija i Mostarsko-duvanjska biskupija. U skupini B su: Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija 2, Dubrovačka biskupija i Kotorska biskupija. U skupini C su: Splitsko-makarska nadbiskupija 2 ("Gospa od Otoka), Riječka nadbiskupija 1, Mostarsko-duvanjska biskupija i Porečko-pulska biskupija. U skupini D su tri ekipe: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Varaždinska biskupija i Šibenska biskupija. Natjecateljski dio započinje u petak 10. lipnja u 9 sati, a održavat će se u jutarnjim i popodnevnim satima u solinskoj dvorani i na splitskim Gripama.
Četvrtfinalne utakmice igraju se u subotu 11. lipnja u 9 i u 9.50 sati, a polufinale je u 11 sati. Finalna utakmica igra se u Solinu u 15.30 sati. Istoga dana za sve sudionike bit će upriličeno misno slavlje u 17.30 sati koje će ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu predvoditi nadbiskup Barišić. Poslije mise bit će dodjela odličja i darova svim ekipama, a nazočit će predstavnici grada i županije te splitskih nogometnih klubova "Hajduka" i "Splita". Sudionici će imati mogućnost da u vremenu u kojem nemaju utakmice razgledaju kulturne znamenitosti kao što je Dioklecijanova palača u Splitu i Manastirine u Solinu te se okupaju na nekim od popularnih splitskih plaža.

 

 
ARHIVA