MLADI NAŠE ŽUPE SPREMNI ZA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VARAŽDINU

 

     Tridesetak mladih naše župe prijavilo se za 5. Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u baroknom Varaždinu 26. i 27. travnja.

Susret će trajati dva dana. Polazak iz župe je autobusom u subotu 26. travnja ujutro u 9:30 sati. Dakako treba doći ranije, točnije u 9:00 sati pred kapelu sv. Lovre. Autobus dijelimo sa susjednom župom iz Trnovčice koja će velikodušno doći "po nas" :- ) tako da će biti prilike za razmjenu dojmova, iskustava i dobro druženje.

Mlade će u Varaždinu dočekati animatori te im podijeliti kape bez kojih neće moći ući na stadion. Zatim će uz regulaciju prometne policije i redara pješice krenuti kroz grad prema stadionu "Sloboda" koji se nalazi u centru grada. Od 13 sati stadion će biti otvoren za sudionike. U međuvremenu bit će prilike za obilazak ovog prelijepog baroknog grada i njegovih znamenosti.

Smješteni ćemo bit u Koprivnici, u Župi bl. Alojzija Stepinca.

Za boravak u dodijeljenoj župi domaćinu nije potrebno nositi vreće za spavanje jer će svi biti smješteni po obiteljima i na krevetima. U obiteljima će mladi dobiti i večeru te ujutro doručak, dok će nedjeljni ručak biti u organizaciji župa i mjesnih struktura. Za ostale potrebe prehrane i pića trebaju se sudionici organizirati sami.

U 15 sati na stadionu započinje meditativno-glazbeni program s poznatim izvođačima, a u misu će od 17.30 sati uvesti Biskupijski zbor mladih glazbenim programom kao neposrednom pripremom za slavlje. Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić dok će propovijed uputiti šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Ante Ivas. Nakon mise mladi se pješice vraćaju sa svojim i domaćim animatorima u autobuse i putuju u župe po cijeloj biskupiji gdje će biti smješteni na noćenje.

Drugog dana prijepodne mladi će sudjelovati u programu u župi u kojoj će biti smješteni i slavit će misu sa svojim domaćinima. Uoči mise bit će pretprogram s predstavljanjem gostiju i domaćina dok će međusobno upoznavanje i druženje biti moguće za vrijeme zajedničkog objeda, nakon kojeg će se mladi autobusom vratiti svojim domovima.

Eventualne dodatne informacije bit će objavljene na našim web stranicama, kao i putem e-maila i mobitela svakom pojedinom sudioniku iz naše župe.

Plan grada Varaždina

"Postojani" - himna susreta